петък, 27 юни 2014 г.

„КАК НЕВОЛНО СЪСИПВАМЕ ЖИВОТА СИ И ЖИВОТА НА СВОИТЕ БЛИЗКИ” – Юлия Свияш

Това е една книга, представяща с много чувство за хумор истинските и понякога несъзнавани мотиви за човешките отношения и поведение. Ето и един откъс от нея:
„Упражнение: Как да задържите мъжа
Почти при всяка двойка, живяла съвместно известен брой години, възниква проблемът за задържането на мъжа /съпруга, любовника/ до себе си.
Той се появява, когато страстите се охладят и леглото вече не е единственото място за общуване. Тук вече са необходими допълнителни средства за задържане на партньора.
За тази цел жените на всякаква възраст използват напълно безуспешни стратегии, които са абсолютно неефективни, отнемат много време, енергия и здраве и порядъчно провалят живота и на двамата, а също и на онези, които независимо дали искат това или не, се включват в тази игра. Жените, по правило, използват тези методи несъзнателно. Нещо повече, преобладаващото мнозинство от тях са убедени, че не правят нищо подобно. А ако кажете на такава жена, че прави всичко това, за да не изпусне мъжа от мрежите си /за да не излети той от семейната клетка/, то бедната жена ще ококори очи, ще сложи ръка на сърцето си и ще започне да диша учестено и обидено. И вие ще се засрамите от подобно цинично предположение!
И така, ето кои са тези стратегии. За да задържите партньора си, опитайте следното:
Превърнете/!/ мъжа си в безпомощно дете и станете негова майчица, опора и подкрепа в трудни моменти. При това „дете” рано или късно задължително ще възникнат проблеми /дори да не си ги създаде само, вие подсъзнателно ще му ги създадете!!!/. Проблемите могат да бъдат с работата, с парите, с алкохола, с децата от предишен брак, с роднините, със здравето и т.н. Вие с потресаващ героизъм ще принасяте живота си в жертва на олтара на вашето семейно щастие. Като съпруга на декабрист ще го следвате там, където го носи „злата му съдба”. Околните ще се възхищават от вашия героизъм, търпението ви ще се превърне в легенда…Вие ще милвате по главата вашето възрастно момченце и смирено ще въздишате. А най-важното, което ще топли душата ви /тайно от самата вас/, е това, че сте станала за него единствена и незаменима!
За да задържите мъжа до себе си, може да си създадете /сякаш без да искате/ проблеми в работата. Например да започнете да се изтощавате до крайна степен. Нека изведнъж ви натоварят толкова, /или вие самите случайно се затрупвате с работа/, че да могат да ви дадат орден „герой на труда”. Всеки ден. Няма да можете да се държите на краката си от умора, ще отпускате уморената си глава на силното му рамо, ще въздишате, ще го молите за съвет как да постъпите и какво да правите. Няма да тръгне да ви напуска в такава ситуация! Можете също така да изгубите работата си или да престанете да печелите. Или да сте заети с безкрайно търсене на работа или начин за самореализация. Можете продължително да търсите мястото си в живота. От само себе си се разбира, че във финансово отношение ще зависите от мъжа си. И изобщо, да бъде зависима /морално, финансово, в бита и т.н./ е изкусен начин от страна на жената да запази „плячката” си. Защото всяка жена знае, че в главата на мъжа се е закотвил принципът: „Ние носим отговорност за онези, които сме опитомили”. И ще му бъде много трудно да изостави „опитоменото”, т.е. зависимото създание.
Можете да му родите дете. Най-добре слабичко, болнаво дете /въздишката на възмущение е предвидима/. А ако детето се е родило здраво, след известно време можете „да го разболеете”. Повтаряме, малко от жените правят това съзнателно. Можете да създадете на детето други проблеми /в детската градина, с връстниците, с възпитателите, в училище, с ученето, с учителите и т.н./ Тогава всички сили на мъжа /а и на жената/ ще бъдат съсредоточени върху решаването на тези проблеми. Удобно в този случай е това, че проблемите с децата не се решават за час-два. И пази Боже детето да стане здраво, щастливо и самостоятелно! Бащата е нужен на детето във всяка трудна минута /седмица, месец, година и т.н./ Ако детето все пак е пораснало и проблемите му по някакъв начин са решени, можете, без да чакате черния ден, да родите още едно дете. Съвсем случайно…Какво щастие!
За да не излезе мъжът извън очертаните от вас граници, се опитайте да изпаднете в депресия. Най-добре в тиха. Така че да ви посещават черни мисли за смърт, например, или за неизличима болест, в краен случай за липсата на смисъл в живота. Най-добре е, ако ви мъчат нощни кошмари, утринна слабост, дневна сънливост и вечерна склонност да плачете. На лицето ви ще бъде изписана цялата скръб на световния пролетариат. Разбира се, депресията изисква внимателно отношение към вас, тъй като това е сложно, опасно нещо, до самоубийството има една крачка. Това задължително трябва да се лекува, трябва да ходите при различни лекари, периодично да се обаждате по мобилния телефон, за да споделите с мъжа си състоянието си през последните два часа. Ето че ще се намери занимание на мъжа.
Още един сигурен метод е да се разболеете. Да, да, именно да се разболеете. При това да се разболеете от нещо хронично, или склонно към рецидиви и влошавания. А още по-добре – от нещо неизличимо. Трябва да понасяте болестта си стоически, героично. Но така, че всички да знаят за диагнозата ви. Още по-добре е, ако мъжът ви изпитва чувство за вина спрямо вас и вашата болест.
Споделихме с вас само една десета от онова, което можете да направите, за да задържите мъжа до себе си. Както вече разбрахте, всички тези, а също и другите многобройни методи са изградени върху следната база: трябва да направите мъжа си зависим от вас /да станете за него единствена по рода си, незаменима/ или сами да изпаднете в такава зависимост / така че той да осъзнава своята изключителна незаменимост за вас/. Тоест да го снабдявате с „наркотик”, от който ще му бъде трудно да се откаже.
Трябва да се каже, че почти всички от разгледаните методи може доста да отрови живота на жената и мъжа, на детето, а също и на близките и далечните роднини. Желаната цел е постигната!
Понякога, разбира се, всеки метод може да даде засечка, тоест да не сработи. Тъй като някои мъже все пак напускат и неработещите, и болните, и бременните, и жените с многото деца /здрави и болни/, дори и „майчиците”. Но тогава, това се разбира от само себе си, животът ви ще бъде съсипан окончателно.
Ако все пак сте успели да задържите мъжа до себе си, можете да получите пълна възможност да тровите своя и неговия живот още дълги години.”
Следва продължение: Упражнение: „Жено, знай си мястото”

Няма коментари: