петък, 19 юни 2009 г.

Жената наистина ли е слабият пол /и какво е това слаб пол/

Защо жената е набедена за представител на слаб пол? Заради липсата на физическа сила, такава, каквато притежават мъжете? Заради недостиг на интелект, качества, способности, но съизмерени с какви, чии и кой е определил критериите за тях? И защо ако жената не притежава физическата сила на мъжа или мъжкия израз на агресивност и социална пробивност това да е недостатък, а не просто различност?
Да, природата на жената е различна от тази на мъжа, но това е нейна естествена характеристика, а не слабост и непълноценност. Тя е по-пасивна, но и гъвкава. Интуитивна, чувствителна и емоционална, но не лабилна. Способна да проявява такт, деликатност и търпение, тя е прозорлива, мъдра и адаптивна. Все качества и способности, осигурили й стабилност и оцеляване в един мъжки свят.
Можем да се запитаме какво не достига на мъжа в сравнение с жената? Можем да поставим въпроса изобщо защо се правят тези обобщения – слаб пол, силен пол. На кого е нужно това противопоставяне на половете по признаци, определени като недостатъци, когато става въпрос всъщност за различия, които в зависимост от обстоятелствата често се оказват предимства. Не е ли по-правилно да говорим за лични способности и качества и преди всичко за личностна реализация? Има толкова осъществили се жени, които превъзхождат непораснали все още мъже. Както и един зрял мъж превъзхожда жената-дете, останала инфантилна в афективното си развитие или пък онази, без стремеж да притежава собствена личност и избрала ролята на „добавка” към мъжа, виждайки своята реализация единствено чрез него.
За съжаление определената през вековете второстепенна роля на жената е актуална и днес като усещане за непълноценност и слабост при много жени. И това е така, защото те все още преценяват себе си през призмата на мъжките критерии, в които са наслоени доста предразсъдъци.
Всъщност, оказва се, че жените живеят по чужди за тях норми и правила – относно външността си или „приемливото” поведение /за кого/, относно това, че „трябва” да се омъжи, „трябва” да роди дете и то във време, определено като най-подходящо от обществото /т.е. нормата/. Абсурдно е, че жената все още „трябва” да понася, т.е. да пренебрегва собствените си потребности и личност, някои мъжки поведения, защото на мъжа му било позволено единствено поради факта, че бил мъж. /Сещам се за моя пациентка, чийто съпруг, по нейните думи, открито и безцеремонно я пренебрегвал заради друга жена, но тя следвала „разбирането”, че дори това да я наранява, „той все пак е мъж”. Или пък за друга, която имаше малко дете и поемаше почти цялата отговорност и грижи, чак до изнемога, защото той имал нужда от почивка и разтоварване с приятели./
Става въпрос всъщност за различни начини, по които жената приема „своята малоценност и слабост” и реакцията й спрямо тях. И колкото повече в тях прозира липсата на себеуважение, на увереност, че са способни да успеят в живота си, колкото повече пренебрегват собствените си нужди и чувства, колкото повече приемат да живеят в състояние на дълбок мазохизъм, толкова по-трудно ще се справят с чувството си за непълноценност от това, че са „слабият пол”, за да си възвърнат истинската сила и женственост.
Следва да се знае обаче, че по такъв начин реагират преди всичко жени, при които женствеността, която означава вътрешна сила, мъдрост и спокойствие, е деформирана и кастрирана. Най-често те са отгледани в атмосфера без истинска радост и обич, но затова пък с много предразсъдъци. Връзката между родителите по-скоро е била неудовлетворителна, лишена от близост и дълбочина, от любов и страст. Отношенията на дъщерите с майките им са били сложни и трудни. Тези майки, самите те дълбоко фрустрирани в усещането и ролята им на жени и съпруги, превръщат дъщерите си в изкупителни жертви на тяхното нещастие и вътрешна празнота, злоупотребявайки с ролята си на майки. Непознавайки що е истинска сила и женственост, авторитарни, деспотични, изискващи и задушаващи всеки порив за свобода и изява на индивидуалността на своите дъщери, настройващи ги срещу бащите им, превръщат момичето в едно неуверено, уплашено и песимистично същество, което започва да мисли за себе си, че е неудачница. Е как тогава това момиче да си повярва, че заслужава избор и щастие, че има право на любов, как изобщо да има самочувствие на пълноценно човешко същество, когато е „възпитавано” от майка, която е била нещастна и гневна, но не е направила нищо, за да промени положението си. Как това момиче да знае, че да си жена е нещо прекрасно и че няма нищо общо с образа на онази – нещастната, дълбоко самотна и гневна жена – нейната майка.
И ако мъжете диктуват правила и критерии, в които жените да се вместват, за да им се харесат, какво правят някои жени? Не поддържат ли и то понякога по-настървено и по-категорично и от мъжете тези правила и предразсъдъци? Така наказват ли, отмъщават ли – на кого, за какво? Нима не знаят, нима не чувстват колко пагубни са в своята крайност онези убеждения, които принизяват истинската същност и достойнство на жената? Колко жени наистина мислят, че „ако не е с манекенски размери, то не е възможно една жена да е очарователна и красива”!? Коя жена и майка наистина вярва, че „мястото на жената е до печката”, или че „жената трябва да търпи всичко и да зачеркне своята личност и чувства, за да......”, та да внушава на дъщеря си именно това!? Или по-скоро, съзнателно или не, някои действат на принципа „след като аз бях нещастна, от къде на къде ти ще си щастлива!” Може на някои това да звучи невероятно, невъзможно, грозно, може би са крайно възмутени? Всеки има право на мнение и позиция. /Сещам се тук за една моя пациентка, която се задушаваше във връзката с годеника си и искаше да сложи край на отношенията им. Когато споделила с майка си, че се чувства нещастна с този мъж, била подложена на ожесточена критика за това, „как тя постъпва неморално спрямо всички, които са очаквали от нея точно това, че ако не се омъжи за този „прекрасен” мъж, ще остане стара мома”. Това беше разстроило клиентката ми, която отказваше да повярва, че майка й я подценява като жена и личност и че за нея не е важно щастието на дъщеря й, а един формален брак. А и същият този прекрасен мъж обаче не можел да се справи с ревността си и вече беше посягал физически на моята клиентка, нещо, което тя беше споделяла с майка си. Шокирана и дълбоко разочарована от реакцията на майка си, тя все пак, дори и трудно, взе правилното за нея решение. По-късно сподели, че си дава сметка, че е било невъзможно нейната майка да я подкрепи, защото самата тя е живяла един празен и нещастен живот с баща й, „за пред хората”/.
Слава богу има и друг тип жени, които са наясно, че да си женствена, да си истинска жена, е качество. Те познават своята природа и се възползват от предимствата й. Това са жени, разбрали, че най-доброто, което могат да направят за себе си, е да запълват всеки миг от живота си с творчество, красота, топлина и състрадание. Техният живот е пълен, интензивен и духовен. Умеят да се вслушват във вътрешния си глас и да го следват. Те знаят, че един жест на съчувствие, състрадание и топлота е много повече, дава повече и е по-силен от всяка безмислена битка. Наясно са, че изчезването на Жената, която създава, бидейки такава, каквато е, би означавало изчезване на човечеството. Те са тези, които познават и притежават истинската женска сила – спокойствие, мъдрост, творчество и топлота. Те не са слаби и непълноценни. Те са Жени.

25 коментара:

Анонимен каза...

east tec eraser crack 2005
gamejack4 crack
premier manager 2005 crack
disk juggler crack
file organizer 2.61 crack
excel password recovery crack
diskeeper home edition 9.0 crack
cyberage password warez
ximplify seleq crack
surfer 8 demo crack




spydoctor keygen
fruity loops studio 5.0 crack
guemap crack
dictionary file download crack
bsplayer pro version 1.1 warez
kaspersky personal key crack download
keygen serial crack
2action meeting keygen
popcap insaniquarium deluxe 1.0.0.1 crack
windows xp home crack code
ut 2004 cd key crack
doublet scan 10 crack
clipmate 6.5.10 crack
smartdraw 7 download warez
codecharge crack 2.3
pocket streets 2004 crack
4.2 avs keygen videoconverter
adobe acrobat 7 download warez
ts audio to midi crack
dvdcloner ii crack
snagit crack code
style xp serial crack
keygen acid pro 4

Анонимен каза...

Наистина страхотна статия!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Although, in this current life situation, stress is rather
common, you should control the stress level. Sie müssen auch
sicher sein, dass Sie Ihre Einsätze auf der ganzen innerhalb der Roulette Tisch, bevor
der Lieferant keine zusätzlichen Einsätze Signale sind.
Many Thai sellers sell it on e - Bay and ecrater though, so if
you're interested in trying some it shouldn't be too difficult to get.


Review my web page; http://kitefreunde.de/wiki/index.php?title=benutzer:bernieort

Анонимен каза...

7 WCLΗ ( Format: Collegе Radio Wіlkes Unіversity's radio station plays mostly alternative rock, but Mondays have seemingly always been "Metal Mondays. While the effects of antenna polarization may be interpreted as a reduction in the quality of some radio links, some radio designers often make use of this property to tune an antenna to their needs by restricting transmission or reception to signals on a limited number of vectors. A MOBILE APP GIVES THE STATION A DIRECT MARKETING CHANNEL TO COMMUNICATE WITH THEIR LISTENERS.

My web blog; echobj.com

Анонимен каза...

Thanks fοr finally talking about > "Жената наистина ли е слабият пол /и какво е това слаб пол/" < Loved it!

my webpage visit thе next pagе

Анонимен каза...

Tag Cloud. The objective is to arrange your passions as carefully as possible
with your online promotion company. It's a competitive world out there on the world-wide web, but SEO consulting can help you dramatically improve your odds of being found in the din and getting your message across. This can be a great tool when selling products online, as a website can be designed to offer either luxury or bargain-oriented goods, based on traffic analysis. It's so important because once customers
begin seeking your product or service you will want to have
favorable words making your search results optimized.
This is the best part to ensure complete uniqueness to each of the websites.
Identify your niche audience and be an active member on the
forums and blogs. Relevant keywords ought to be
used in the alt tags. Google bowling messes up the external ranking used by
Google and penalizes a sites ranking compared it the competitors.

Over the years, web promotion has made a mark in the industry and has helped numerous entrepreneurs to
build large business return through web. They want to know things about how to create effective copy, general marketing tips and maybe even stuff
about social media. However, in general, SEO services involve using standard and compliant coding.
Now, if it takes you three years to referrer 3000 members
which means that you receive US$3000 per month. Immediately the word free caught my eye.

And, as more and more companies move larger portions of their advertising
budgets to internet marketing, there is an even greater
demand for their skills. SEO companies may only offer this type of service.
Many organizations try to secure you into extremely lengthy agreements to assurance transaction even if they aren't able to provide outcomes. SEO is becoming the most rewarding career nowadays. And make the work flow smoothly, using good grammar at all times. ============ More at: Comment "Smartly" & Increase Page Views: Writing Essentials 8.

Check out my web-site ... wiki.kurtjakob.ch

Анонимен каза...

For some people, renting those games was another option, which
yet again burns a hole in their pocket. WIFI:Als Verbindungsmoglichkeiten ins Internet stehen
Ihnen WIFI wireless lan zu Verfugung. The reason for this rather
strange feature is that, as described above, apps in the Android
Market are listed as they are submitted, without any testing.



my web page - www.lambsbook.us

Анонимен каза...

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I'll be subscribing
to your feed and I hope you write again soon!

My web page please click the following page

Анонимен каза...

The fact that Toyotа chose to uρgгadе
the eхterіor styling, interior quality аnd interior roominess οf
the redesignеd 2012 Yаris hаtchbacκ
rather than upgrading the poωertгain saуs a lot about how Toyota νiеwѕ the nееds of small car buyers.
Anotheг thing you'll need is some strength to endure, because there's a
good chance you'll be your own producer for the show or perhaps the best producer the show has. Even if you have a good two way radio, it isn't
bad to have some kind of receive only гаԁіo tо
get іnformation οn.

Also visit my wеb-ѕite :: click the next page

Анонимен каза...

This is very interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I've shared your
site in my social networks!

Look into my weblog; online radio

Анонимен каза...

If you are using firewall software such as Outpost Firewall Pro, the paid edition of Online Armor and Kaspersky Internet Security or
PURE, you can take advantage of using their Blocklist feature that
will block connections to known malicious URL and IP addresses.
Once the number of back links will increase, web
traffic flow will enhance. Search engine marketing (SEM) is an
essential a part of any site promotion strategy. Naturally, they will flock to your competitor who
does. Thus, in minimum cost, you get an opportunity to increase your site ranking on Search Engine Result Page (SERP).
This is the best part to ensure complete uniqueness to
each of the websites. Some SEO firms focus on content spinning and submitting articles.
When SEO services are working for you, you should always be ready to capitalise on innovations and fresh marketing opportunities.

Online research is required to determine the packages and SEO Company.

) of links. They want to know things about how to create effective copy, general marketing tips and maybe even stuff
about social media. He has also mentioned each and every seo
service. Advertise by Selling Branded Products.
Here you will need an SEO agency such as Webfirm to try and run damage limitation.
This is where your innovative SEO marketing techniques can
achieve a high search ranking for your budget motel whenever
a user is specifically searching for a motel at your location.

Originally posted at: digitalmoz. Many organizations try to secure you into extremely lengthy agreements to assurance transaction even if they aren't able to provide outcomes. Here are tips on how to identify the right keywords for your business website. A good web solutions company will always provide you realistic time frame for the results to show up. SEO requires understanding of various algorithms.

My weblog :: www.fhcwiki.com
My web page - http://umdiasereidiva.blogspot.com/

Анонимен каза...

I've been browsing on-line more than 3 hours lately, yet I never found any attention-grabbing article like yours. It is beautiful price sufficient for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you probably did, the internet can be much more useful than ever before.

My web site: video downloader

Анонимен каза...

Tennis balls, wiffle balls, ping pong balls, and golf
balls can also be used. One way to test yourself is to deal yourself
hand after hand in front of a mirror and watch yourself as you
react to the cards. However, make sure that your phone
is equipped with a powerful processor to enable deeper searches and devise a strategy to
give a challenging game of chess.

My site; kostenlos spielen ohne anmeldung

Анонимен каза...

You can alsο buy bundle ԁealѕ, ωhich moѕt rаdio stations offег, to decrеase the oveгаll ad cost.
Whilе the еffectѕ of antennа роlarіzation maу be inteгρгetеd аѕ a rеԁuсtіon
in the qualіtу of ѕome гadiо linκs, some
radio dеѕіgners often maκе use οf
thіѕ propеrty to tune an antеnnа to theiг needs by restricting transmiѕѕion or reception to ѕignаls on a limited number of vеctοгs.
Aԁditionally, some new attributes maκe it even
easier tο make radio buttons do eхactlу whаt you want them
tо do.

my website; spiele spielen kostenlos

Анонимен каза...

Υou can аlso buу bundlе dеals, whіch
most raԁіo statiοns offer, tο decгeaѕe thе oνerall ad cost.
Үet anοthег wаy to constгuct a devіce tо harness energy from radio ωaves iѕ uѕing an antеnna, cοnnected
to a sеries of diodeѕ and а caρacitor bank that
is earthed. Additionally, some nеw attributes make it even easіer to make raԁio buttonѕ do exactlу what yοu want them to do.



Feеl free to surf to my homepage: onlineradio

Анонимен каза...

Essentially, it is usually drastically more affordable
in the event you exchange the actual battery oneself, as opposed to finding a storage
area to get it done. Continually letting a battery drain will make it die much faster then it
normally would. Although, sound card is integrated device, it functions similar to brightness of the screen when talking about power consumption.


Have a look at my homepage ... wiki.shsh.ylc.edu.tw
My web site - journals.fotki.com

Анонимен каза...

Try downloading a game demo prior to purchasing the actual game so that you can
determine if you're going to enjoy it. Unlike popular beliefs video games have how to use them which enable it to even be considered as being a learning tool. So all you gaming maniacs, log on to your internet connected by service provider like Verizon Fi - OS Internet and have a blast of a time.

Here is my webpage ... kostenlos spiele spielen

Анонимен каза...

Please supplement charge before use when the battery has been kept
for a long time. Remove other nearby wireless devices, such as a cordless
or cellular telephone and make sure the mouse is at least eight inches away from a wireless
keyboard. Both Intel and AMD contain information
built in the processor to allow the processor to be used efficiently with
mobile computing saving on battery life while giving the best performance.


Review my blog: kostenlos spielen ohne anmeldung

Анонимен каза...

Check out our full Doodle Jump Review and our Doodle Jump Tips & Tricks.
Even a new learner can invariably be a part of the game.
Interested in letting other video gamers know about a certain video game.


Feel free to surf to my website :: crysis3

Анонимен каза...

At times the selection may be off, you can always dislike
a song meaning that it will never appear on your radio again.
I wanted to know, since we have gotten so intimate, if you are seeing or having sex with other partners (so we can keep this relationship honest and not
play games). If the world is moving towards
a cloud-based future, with everything from storage to applications streamed over the Internet,
the networking infrastructure and hardware is going to have
to evolve to host ever higher bandwidths while simultaneously catering
to ever wider wireless coverage.

Also visit my homepage :: online Radio

Анонимен каза...

You will not have hidden fees and they will be provided with
a professional guide who will point out the unique
animals that forage at night. So if you have a doctor with a vested interest in Paphos
Car Hire Brisbane airport because they will be sued under state
commercial law. Even though the nightlife in Stalis could be said to have met and been introduced to the plant once its upgrade is
complete, and after checks were carried out, credit terms
were extended.

my webpage: car hire paphos airport cyprus

Анонимен каза...

If you want a Premium Minecraft Account check out this generator.
With it you can generate a unique Minecraft Premium Account which no one else has!
You can Download the Free Premium Minecraft Account Generator http:
//www.get-minecraft-free.tk

Piece of writing writing is also a excitement, if you be familiar with after that you
can write or else it is complicated to write.

Анонимен каза...

Wonderful post! We will be linking to this particularly great content on our website.

Keep up the great writing.

Visit my web-site: make money online at

Анонимен каза...

I am not sure where you're getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.

My web-site - sharecash download without survey

Klarahia каза...

Никога не съм виждал такова чудо през целия си живот, търсих решение да забременея повече от 8 години след брака, опитах всичко възможно, но нищо не се получи, докато не видях онлайн доказателство за това как д-р Фади помогна на много жени да заболеят бременна с нейната мощна магия, написах и обясних ситуацията си, той обеща да ми помогне и ще забременея преди 1 месец, направих всичко, което ми нареди и отидох в болницата за съобщение и лекарят потвърди, че съм на 5 дни бременна, засега родих красивия си син, мъжът ми е щастлив сега и ми дава всичко, което поискам, благодарение на д-р Fady се свържете с него, ако имате нужда от помощ.
* Ако искате да забременеете.
* Ако искаш да си върнеш гаджето.
* Ако искате да спрете аборта.
* Ако искате духовна сила.
* Ако искате да станете известен.
* Ако искате да излекувате някаква болест. Като ХИВ/СПИН
E.T.C.
Имейл: drfady720@Gmail.com
WhatsApp:+2349039422406